luni, 25 mai 2009

Despre pestele ,,crap''

Fara indoiala pestele numarul unu in pescuitul"la fix"este crapul.Acesta este atras spre mal de apele incalzite de soare.Deci,de ce sa lansam departe,cand il putem prinde chiar langa mal?O metoda buna este aceea a pescuitului"la pluta"cu plumbul pe fund.Se practica mai ales de pe malurile inalte;in locuri cu apa de 2-3 metri.Avem nevoe de o varga lunga de 4-5 m,rezistenta,in in lipsa ei putandu-se folosi o lanseta lunga.Mulineta nu este necesara,dar ajuta la obosirea pestelui,mai ales daca exemplarul este mai mare.
Firul de 0,30 mm trebuie sa fie de buna calitate si rezistent.
In capatul firului legam un plumb de 15-20 g,iar mai sus forfac cu carlig nr.4.Putem folosi si doua carlige-legand unul in capul firului si unul pe saltatoare.
Vom arunca la mica distanta sau,daca malul este inalt,vom lasa firul sub varga.Zona in care pescuim trebuie nadita,sansele crescand considerabil.
Muscatura o vom simti la varful vergii.Putem atasa o pluta mai voluminoasa lasata"in cumpana"care va"tremura"cand pestele"gusta"momeala.
Boilies
O metoda foarte raspandita si eficienta de pescuit la crap ete aceea cu"fir de par"si boilies.Metoda si-a aratat avantajele.In comert se gasesc bilies de diferite culori,arome si...preturi.
Pentru cei ce nu doresc sa le cumpere,mai ete o sansa:sa si le faca singuri.Insa mai sunt altii care nu se obosesc cu asa ceva"ca poate nu le ies cum trebuie",sau poate"ca nu sunt asa de eficiente precum se spune".Acestora din urma le recomandam,in loc de boilies,o bucata de srot.Taiem o bucata cat mai rotunda,cu diametrul de 1,5-2 cm,dupa marimea exemplarelor de crap din zona.Oricum,este bine ca bucata de srot sa fie mai marisoara pentru a se dizolva de pe ea un strat ce va atrage crapii.Pentru o si mai mare eficienta,puteti sa"stropiti"bucata de srot cu o aroma tare.Acest"tip"de boilies il vom gauri cu o croseta si-l vom prinde de carlig ca pe cele obisnuite.

Niciun comentariu: